Eaton Dibabaová blev navngivet atleter i 2015 ved IAAF

De bedste atleter i det forløbne år ved IAAF i Monaco har annonceret en amerikansk decathlete Ashton Eaton og etiopiske Genzebe vytrvalkyně Dibabaová. Eaton modtog en prioritet, selv før meningsmålinger rekordindehaver den jamaicanske sprinter Usain Bolt, der kunne få priser for sjette gang.
Meddelelse i år måtte undvære den traditionelle galla. Han var planlagt til 28. november men tre uger siden var på grund af skandalen om den tidligere ledelse af IAAF korruption annulleres.
Eaton forsvarede på August předloňský VM triumf i Moskva. Lederskab i tikamp atlet kommer, syvogtyve forskønnet ved at forbedre sin egen verdensrekord på 9045 point. I det endelige valg meningsmålinger næste slog Bolt, der forsvarede sin titel i Beijing i løb for 100, 200 og 4×100 meter, og landsmand trojskokana Christian Taylor.
Fireogtyve Dibabaová i juli forbedret verdensrekorden i de 1.500 meter i august på mesterskabet i Beijing vandt på titelnummeret og tilføjede en bronze i 5.000 m. Der blev givet prioritet før den hollandske sprinter Dafne Schippers, der på MS sensationelt regerede to hundrede i en ny europæisk rekord, og polsk kladivářkou Anita Włodarczyk. Samme år også tilføjet til sin samling en verdensrekord og guld fra MS.
Afstemning IAAF i år indført en ny model for udvælgelse af de bedste atleter. Embedsmænd, sportsfolk og journalister oprindeligt nomineret ni mænd og kvinder i hver kategori, den hækkeløber at få nomineringer tjekkiske verdensmester 400-meter forhindringer Zuzana Hejnova. Indtil de sidste tre, men han havde ikke videre.