Tjekkiske cowboys i Texas. Hemsky og Faksa trækker Dallas for succes

Dallas i NHL Playoff Round 1 kæmper med Minnesota, og både Hemsky og Faksa har vist sig i løbet af den spændende serie. Sammen med franskmanden Antoine Roussel springer han i den tredje linje og holder op mod mottoet: angreb, kæmp, gør livet svært for din modstander.

Det er en ny rolle for dem begge. Hemsky’s legetøj var tidligere brugt til frihed og flyvning. Han var en af ​​de frygtede rovdyr i Edmonton, og havde fri bevægelighed på isen. Men i Dallas mødte et ægte elite samfund (Benn, Seguin, Spezza, Sharp, Klingberg) og en tjekkisk veteran en anden (mere defensiv) rolle. og Dallas Farm endelig brød ind i NHL. Umiddelbart fængslet af hans vægt, hårdhed, mod.Som Hemsky for nylig påpegede, pryder Faks funktioner, der ikke var meget typiske for tjekkiske spillere. Splitterens rolle passer til ham. Og Faksa gav ham ros: „Det er en fornøjelse at lege med Ales og Antoin. Antoine kæmper mange pucker og Ales kan holde pucken, optage og skyde. Det er dejligt at lege med sådanne spillere. „Efter en dramatisk fredag ​​aften i Dallas sænkede Wild serien til 2: 3. Han bliver hård, Stjerner vil undgå det syvende spil. „Vi forventer ikke, at det var let, men vi håbede, at vi ville afslutte det hjemme og hvile i et par dage. Men sådan går det. Nu kan vi afslutte det i Minnesota, „siger Faksa.

Lindy Ruff, en Stars træner, ændrer fives, forsøger nye variationer, men Hemsky, Faksa, Roussel trio vender sammen. Og ikke underligt.Det er denne linje af modstandere, der er så vred, at de har fået anerkendelse fra dem.

„De hævder bare. De hopper ikke på is og siger at de skal score to mål hvert spil, men de spiller retfærdigt og gør deres job. Det er virkelig svært at spille imod dem, „siger Minnesota Charlie Coyle.

Faksa har enestående tillid fra Ruffs træner. Da i slutningen af ​​det andet og fjerde spil holdt Dallas Teeth negle en stram ledelse, blev et tjekkisk center sendt til nøgle tyre. Og han skuffede ikke. Hvor mange gange i luften puck kampene, Mikko Koiva, modige Captain Wild, overgik også den modige kaptajn. Men det gør også skater godt og forvirrer modstanderen med en strålende talje eller loop.Han scorede tre point i playoffs. Derudover læser Borka Wild godt: „De spiller med fem spillere i defensiv zonen, hvor de forsøger at blokere alle skud og derefter gå tre til modangreb. Så vi er nødt til at skyde mere på stavene, ikke modstanderne. “

Begge tjekkere er blevet vigtige tegn i den ekstraordinære serie. Minnesota Wild er faktisk halvbrødre i Dallas Stars. I 1993 flyttede den berømte Minnesota North Stars club til et varmt, øde Texas, hvor søen ikke ville fryse selv i istiden.Og syv år senere kom en ny klub med navnet Minnesota ind i NHL.

Da denne fratricidale kamp viser sig, kan det besluttes søndag, når det sjette slag begynder kl. 21.00 Centraleuropæisk tid. „Vi skal spille godt bagud, for ikke at give dem en overdrivelse. Når vi spiller en afbalanceret kamp, ​​ved vi, at vi vil score og vinde, „siger Hemsky.

Hvis Dallas skal slå modstanderen, vil han også have brug for strålende præstation fra begge tjekkere.