»Stort« kønslønforskel eksisterer stadig inden for en milliard dollar sportsindustri

En ny rapport har vist, at der findes et „stort“ køns lønforskelle inden for sport, hvor kvindelige atleter kæmper for bedre løn i en milliard dollarindustri, der fortsat er overvejende mandlig.

2016 Kønssaldo i Global Sportsrapport, skrevet i spidsen for de olympiske lege i Rio de Janeiro, blev udgivet torsdag af Women on Boards, en advokatorganisation med hjemsted i Storbritannien og Australien.

Opdateringen til sin indledende rapport offentliggjort i juni 2014 omfattede data hentet fra mere end 300 organer og viste betydelige forskelle i løn for mænd og kvinder i basketball, golf og fodbold.Der var sket fremskridt i retning af paritet i cykling og cricket, mens atletik og tennis tilbød næsten lige kvoter for mænd og kvinder.

Men på trods af „nogle lysere punkter“ konkluderede rapporten en „lang rejse til at betale paritet „forblev. Claire Braund, den administrerende direktør for Women on Boards, sagde i en erklæring, at uoverensstemmelsen afspejlede vedvarende bias, at“ kvinders sport ikke er så fysisk og ikke så god at se „. Lønforskellen mellem mænd og kvinder blev set af nogle som en uundgåelig for sportens stadig mere kommercielle karakter, sagde hun.

„Har vores kultur været vant til at se kvinder i stedet for mænd, spille fodbold og rugby i generationer, vi ville finde ideen om mænd at spille disse spil en smule roman.Det handler kun om perspektiv. „Griffith Review essay: Se hvordan de løber – sportsstyring i Australien | Gideon Haigh Læs mere

Men det var i stand til at blive lettet, sagde hun og pegede på den landemærkebetalingsaftale, der blev annonceret af Netball Australia på onsdag, idet minimumslønnen blev op til $ 27.375 – mere end det dobbelte af de tidligere $ 13.250 pr. spiller i det nu-afsluttede ANZ Championship. Det var muliggjort af et nyt broadcast-partnerskab med Nine og Telstra, sagde hun. Braund er blevet kontaktet til kommentar fra Guardian Australia.

Forskere fandt nogle positive indikationer på, at nogle sportslige organer arbejdede for at løse lønforskellen.Top kvindelige cricketers i Australien, England, Wales og Indien har haft deres sager for centrale kontrakter – som giver dem mulighed for at spille professionelt året rundt – forstærket af succesen af ​​T20-formatet af spillet.

Braund sagde det kortere spil havde rejst kvindelige spillerprofiler gennem øget målgruppe og tv-dækning, hvilket førte til sponsorering.

Men hun sagde, at der var langsom fremgang i kvinders fodbold og pegede på manglende repræsentation øverst på Sporten. „De vigtigste styrende organer i verdens fodbold har få kvinder på deres brædder.Situationen var den samme i britiske fodboldorganer, men hun bemærkede, at Australien havde tre kvinder i ledende stillinger på sin professionelle uafhængige bestyrelse.

Dette var et udbredt problem på tværs af sporten, konstaterede rapporten med mange globale styrende organer, der rapporterer færre end 30% af brætsædet i kvinderne. På tværs af de 28 internationale sportsforeninger udgjorde kvindernes bestyrelsesmedlemmer 18% af det samlede antal, og tallet faldt til 16,6% for de 129 nationale olympiske komiteer, der blev vurderet for betænkningen – trods et mål på 20%, der blev fastsat af Den Internationale Olympiske Komité i 2005. Kun Malawi, Australien, Bermuda, Norge, New Zealand, Kiribati, Samoa og Tuvalu havde mere end 40% kvinder på deres nationale olympiske bestyrelser og udvalg. USA havde 31,3% kvinder og Storbritannien, 26,7%.Mange organer, der registrerede stigninger, sammenlignede med 0% i 2014-rapporten.

Med valg- og udvælgelsesprocesser er en vigtig faktor i ubalancen, Braun sagde, at der var et klart behov for reform af „både styring og lederskab „i global sport for at lette kvinderne til at spille en større rolle.

Rapportens anbefalinger var forblevet de samme som i 2014: mandatiserende styringsprocesser, være opmærksom på sammensætningen og driften af ​​bestyrelser, og oplysning om finansiering og kønssammensætning.