Ryan Moore et skridt fremad på Highland Reel i Ascot’s King George

De største jockeys kan fornemme og gribe en chance en brøkdel af et sekund før deres modstandere, og Ryan Moore gjorde det til afgørende effekt her i lørdag for at styre Highland Reel til en en og en kvart længes sejr i kongen George VI & amp; Queen Elizabeth Stakes.

Det tog 149 sekunder at færdiggøre de en og en halv miles, og Moore havde løbet i hans greb fra første skridt, da han sendte Highland Reel lige ind i føringen.Har været udskudt, sidste års vinder, ikke blevet udelukket tidligere i ugen, ville han have haft en pacemaker i løbet, men i hans fravær greb Moore initiativet og pressede lidt strammere på hver gang, der passerede.

Med mere end en kilometer at løbe lod Moores rivaler ham bygge en femlængdes bly, og mens hullet lukkede som Highland Reels rytter gav ham tid til at tage vejret, var han sikret første runde i lige og Kun Wings Of Desire, den eneste treårige i løbet, tilbød en antydning om en trussel i det sidste kvartmiljø.Dartmouth forsøgte at give dronningen sin anden vinder af kapløbet opkaldt efter sine forældre, tredje, foran Sir Isaac Newton og Erupt.

„Det var bare en mulighed [at køre] men jeg vidste ikke hvordan det skulle spille ud, „sagde Moore. „Der var et par der kunne rides fremad. Han ramte portene godt, landede foran, og alle ønskede at komme i spids.

„Malen var imod ham sidste gang [når Dartmouth i Hardwicke Stakes] var anden, og det var hans første løbe fra tilbage i Hong Kong [i april]. Han var berettiget til at komme efter det, og hurtig grund er meget vigtigt for ham. „

“ Han har fart, han elsker det hurtigt, og han kan gå overalt over en kilometer og en kvart eller en mile og en halvdelen, „sagde O’Brien. „Han kunne gå til Breeders Cup, eller Australien eller Hong Kong, han har mange muligheder.Vi vidste, at han ikke havde noget imod at løbe, han dræbte dem i sekretariatet [Stakes at Arlington Park i august sidste år]. Det var en del løb sidste gang på blødt jorden, fortsætter han det men han er ikke en blød jordhest. Om en halv og en halv er han meget stærk taktisk. „

Highland Reel blev skåret til ca. 6-1 for Breeders ‚Cup Turf og kan også støttes på 16-1 for International Stakes at York næste måned, men US Army Ranger, løberen bag Harzand i Derby, synes mere sandsynligt at repræsentere O’Brien’s stab i løbet.

I alt har otte føll fra Frankels første afgrøde nu gjort det til løbsbane, og syv af dem har optaget mindst én succes.Fair Eve’s præstationer var dog et andet vigtigt skridt fremad og blev stemplet med Group One-kvalitet i hele. Cunco vinder hos Newbury som Frankels første søn for at se en løbebane Læs mere Roger Charlton’s fille i samme lyserød og grønne farver af Khalid Abdullah, som blev båret af hendes far, krydsede gennem de første tre furlongs og trak hende til de to fremadvendte, før de drev fire længder klare på linjen.Det var ikke overraskende, at Fair Eva snart blev forfremmet til markedschefen for næste års 1.000 guineer, og hun er nu top-priced på 5-1 for at give Frankel-linjen en hurtig klassisk succes.

„Hemmeligt, ja,“ sagde Charlton, da han blev spurgt, om han havde forventet en sådan overbevisende succes. „Realistisk, nej, fordi du ikke kan lade dig tænke sådan.

“ Men hun har gjort alt rigtigt professionelt, hun ser rigtig godt ud, og jeg troede, at hendes præstationer på Haydock [i juni] var rigtig spændende. Vi vidste ikke, hvad hun slog den dag, og som det viste sig, slog hun nogle gode fyldstoffer.

„Hun har en vidunderlig handling og ligesom de fleste frankerer, de tager lidt af at trække sig op efter den vindende post, som er et godt tegn.Hun kunne tydeligvis gå endnu en gang og lad os håbe, at næste år kan hun gå en mile. „

De syv-furlong Moyglare Stud Stakes på The Curragh i september, en Group One begivenhed, er et muligt mål for Fair Eva, selvom gruppen Two Lowther Stakes i York i august kunne tilbyde et mere gradvist fremskridt gennem rækken. „Roger sagde, at syv er nok, hvad hun vil have nu,“ Frankie Dettori, Fair Eve’s jockey, sagde . „Det var kun hendes anden løb, og hun idlede lidt [foran], men da jeg gav hende et tryk, fortsatte hun og fandt et andet gear.“ Charlton afsluttede en dobbelt på dagen da Time Test , en førende kandidat til de internationale indsatser, udjorde sejr ved korte odds i Group Two Sky Bet York Stakes.Time Test måtte grave ind for at komme forbi Mondialiste i afsluttende faser, men er fortsat tredje favorit for International bag Udskudt og Hawkbill på omkring 4-1.