Republikken Irland overskrides af Sportingbet overalt, undtagen tribunerne

Desværre er der lidt for dem at juble over på banen. Belgium går i gang som Romelu Lukaku straffer Republikken Irland Læs mere

Den sidste gang Irland vandt en kamp på en større turnering var tilbage i 2002, da de slog Saudi-Arabien i VM-finalerne, og det skuffende resultatresultat Sportingbet virkede aldrig som en ende på Belgien. Kløften mellem de to hold var lige så bred som den var på papir, før en bold blev sparket.

Hvis Irlands første problem var at få bolden, var det det andet.O’Neill talte i forvejen om behovet for at vise roskab i besiddelse, som de gjorde i lang tid under 1-1 uafgjort med Sverige i deres åbningsgruppe kamp, ​​men alt var skræmmende og skyndte sig mod langt mere opnåede modstandere.

Det faktum, at Darren Randolph, deres målmand, havde forsøgt flere passerer end nogen anden irlands spiller ved halv tid sagde det hele.

Selv på de sjældne øjeblikke, hvor Irland fik sig til en anstændig Sportingbet angreb position, den endelige pass var løs eller skødesløs og intet kom af en lovende mulighed.Shane Long så isoleret og forladt foran, der var ingen rigtig gnist eller kreativitet i midtbanen, og det var svært at se, hvor et irlands mål ville komme fra en eftermiddag, da de ikke kunne registrere et skud på målet for første gang på en stor turnering siden en goalless draw med Norge i 1994. Måske skal der være en bredere kontekst for at sætte dette nederlag i perspektiv. Irland er blevet velsignet med langt mere talentfulde spillere i fortiden, især i løbet af de halcyondage under Jack Charlton, da noget syntes muligt for en tid.Belgien har derimod aldrig haft det bedre med denne „gyldne generation“, og til gavn for eftersyn er måske det sidste, som Irland havde brug for, for Italien at påføre et chokerende 2-0-nederlag, som Lukaku havde beskrevet som en „virkelighedstjek „Marc Wilmots side så ud som om de ønskede at sætte posten lige efter en vanskelig uge, og Irland, med deres back-to-the-wall tilgang, ville kun holde ud så længe. Da Axel Witsel tilføjede et sekund, lige efter timemærket, vendte O’Neill på hælen, kiggede mod dugoutet og ændrede sig.Dybt ned, må irlandschefen have vidst, at der ikke var nogen vej tilbage for hans hold.

Hvis der er nogen komfort for Irland, ligger det i, at Italien ikke kun er igennem til sidste 16 men garanteret at afslutte som gruppevindere, hvilket betyder, at Antonio Conte’s side rent faktisk ikke har noget at spille for på Stade Pierre-Mauroy og kunne beslutte at hvile spillere.

For at udnytte denne situation skal Irland at spille med langt Sportingbet mere overbevisning og tro, især fremadrettet.De skal også håbe, at Sverige ikke slår Belgien, hvilket forekommer meget usandsynligt på beviser for, hvordan De Bruyne og Lukaku har spillet imod Irland.

Robbie Keane, en sen erstatning for Long, førte til Irlands spillere over til deres tilhængere ved den endelige fløjte, med angriberen opfordrede dem på bænken til at komme med ham på banen og applaudere havet af grønne, hvide og orange i den ene ende af stadion. Udfordringen for O’Neill og hans spillere nu er at give de samme fans noget rigtigt at fejre i Lille.