Rangers i Scottish Cup final efter at have slået Celtic i straffesparkskonkurrencen

Rangers fineste dag om fem år faldt sammen med endnu en mørk for Ronny Del. Celtic’s manager, som ikke sandsynligvis vil være i kontoret for næste sæson før dette Old Firm-nederlag, arbejder nu på en alvorligt lånt tid. Det ville ikke være noget chok, hvis Del fraventer kontor imminently; han bar et menneskes udseende, der trådte til sin skæbne, da han diskuterede dette forfærdelige tab.

Den episke skala af Rangers ‚fejringer, da de gik videre til en skotsk cupfinale med hibernian, afspejlede, hvor meget denne sejr mente. Det repræsenterede en frigivelse af den dybe rotte frustration udløst af off-shambles, der kulminerede i Rangers tager deres plads i skotsk fodbolds laveste niveau i 2012. De vender tilbage til topflyet i august med en forår i deres skridt og muligvis en store trofæ.Rangers er også nu kun 90 minutter væk fra europæisk fodbold.

Dette møde mellem gamle fjender var spændende, gribende og så intens som nogensinde. Mark Warburton, Rangers-lederen, præsiderede over et understyrkehold, der udkæmpede og udtænkte modstandere, der på papir viste sig væsentligt stærkere. Men Warburton opfordrede stadig forsigtighed bagefter. I hvad der måske var et spids signal til Rangers-bestyrelsen, hedde manager kun fem substitutions. Rangers 2-2 Celtic – Rangers vinder 5-4 på straffespark: Skotsk Cup semifinale – som det skete Læs mere

„Der er stadig et hul der, lad dig ikke narre“, sagde Warburton. „Vi var det bedre hold og det bedre hold vundet på dagen. Men Celtic er et hold fyldt med internationale spillere. De har europæiske spillere, og vi er nødt til at anerkende det.Intet har ændret sig fra den foregående meddelelse, vi skal arbejde hårdt for at lukke hullet. Det viste i dag var, at hullet ikke er nær så stort som visse mennesker har lavet.

„Jeg læste nogle uhyrlige rapporter om, hvor mange Celtic ville score og hvordan det ville være en cricket score. Nå har vi forhåbentlig vist, at hullet er meget snævrere. „

Del nægtede at diskutere sin fremtid. „Jeg er meget skuffet,“ sagde han. „Jeg tænker slet ikke på det.“

Rangers fløj fra fælderne, og Celtic syntes bedøvet. Kenny Miller understregede, at overlegenhed med en fin finish efter et Andy Halliday pass blev afbøjet ind i hans sti.Celtic var abject i løbet af denne åbningsperiode, men skulle stadig have været niveauet af intervallet, Patrick Roberts producerede i stedet en helt utrolig miss, efter at en Leigh Griffiths rebound faldt til ham.

Celtic forbedret markant efter genstart, en fantastisk Header fra Erik Sviatchenko afbryder Millers mål.

Seks minutter i ekstra tid producerede Barrie McKay et vidunderligt skud fra 25 yards, der forlod Craig Gordons hjælpeløse. Celtic rejste igen, Kieran Tierneys fremragende opbygningsspil, hvilket resulterede i en chance for Tom Rogic, at australien konverterede.

Den første Old Firm straffesparkskonkurrence siden 1974 fulgte. Callum McGregor og Scott Brown havde allerede gået glip af Celtic da Rogic fløjede vildt over.