Poels vandt det første monument til Sky-holdet. Kreuziger spurgte syvende

På syvende gang i Liege kom Kreuziger til fjerde gang i sin karriere til Top Ten i dette løb. Sidste år sluttede han femte, sidste år også syvende, fjerde i 2011. Femogtyve kilometer før slutningen mistede han sin nøgleassistent, Rafal Majk, efter efteråret.

Den otteogtyve årige Wout Poels havde mest magt i en fire-medlemspurt, der rømte store favoritter i de sidste tre kilometer og gik til et livs triumf. Den nederlandske cyklistes største succes i år var den samlede sejr i Valencia-runden.

Men det lutherske monument er meget mere.Det tredje sted bag dem var tidligere verdensmester Rui Costa fra Lampre, fjerde var den tidligere olympiske mester Samuel Sánchez fra BMC-holdet. Sky-holdet, som allerede har vundet Tour de France-titel i tredive år, fejrede sin første sejr i en af ​​fem monumenter.

„Jeg kan stadig ikke tro det. Det var en meget vanskelig dag i ekstreme forhold, også på nogle spor på banen, „sagde Poels. „Men vi holdt altid foran holdet i vigtige øjeblikke. Jeg følte mig ikke bedst i slutningen, men jeg var alt træt. Jeg kom ind i de sidste 200 meter som en spurt. “

Roman Kreuziger bragt til syvende.et sted med et tab på 12 sekunder til målgruppen, som inkluderede Valverde, Alaphilippe, Rodríguez eller Gasparotto. med 16. plads.

Hvordan skete alting

ledere fra Etixx på et tidligere stadium i løbet før andre holdkammerater overtog. Men det var ikke den dag Etixx vil fejre.

Derimod bevægede Roman Kreuziger konstant i forgrunden og i kameraets synspunkt i sidste del af løbet.Indtil den afgørende var i stand til at beskytte den.

Femogtredive kilometer før slutningen blev de sidste af de oprindelige flygtninge fanget op og startet igen.

Sneen og regnen faldt skiftevis på banen, så skinnede solen et stykke tid og spredte det igen. Temperaturen svinges fra nul til otte grader. Nicolas angreb 7,5 km foran målstregen med Betancur af Movistar igen, men igen var det kun et øjeblikkeligt forsøg. Næste ankomst tilhørte Rosa fra Astana, mens hans holdkammerat Nibali, men også favorit Gerrans fra Orika, faldt ud af frontgruppen.Også, en anden tidligere mester, Dan Martin fra Etixx, miste sit håb. Mindre end tredive ryttere forblev sammen.

Der var en ny stigning i køreplanen, ti procent Rue Nanlot, plus 600 meter med terninger. Feltet bragte Albasini til toppen af ​​bakken og angreb derefter selv. Bag ham kom Costa, Samuel Sanchez og Poels, mens Kreuziger slæbte den anden gruppe. . Føringen steg.

Poels flyttede fremad i sidste ende og lod ikke nogen foran ham.Et hundrede andet år af Liège-Bastogne-Liège-kapløbet anerkendte sin (overraskende) vinder.

Efter 28 års ventetid så vi den hollandske mester igen i mål om det ældste klassiske monument. Den sidste i 1988 var den berømte Adri van der Poel, en af ​​de bedste cyklocrossere i verden. Den første, E3 Harelbeke, blev vundet af Michael Kwiatkowski, de sidste Wout Poels.