På klubplanet lurede Thuram sig også

I 1991 lykkedes det i Frankrigs gader at erstatte den mousserende Monaco, hvor en talentfuld ung manns erhvervsmæssige karriere begyndte at begynde at langsomt tiltrække opmærksomheden hos alle, der var heldige at få et glimt af en nybegynder. Til forsvaret spillede han utroligt, idet han var hoved højere end sine jævnaldrende i alt, der var bekymret for forståelsen af ​​spillet. På toppen af ​​det kunne han prale af bemærkelsesværdig atleticisme.

Det var en trist tid for sport Frankrig, der lickede sine sår i lang tid efter en ydmygende manglende ved verdensmesterskabet i 1994. Skuffet i generationen af ​​spillere, sprang publikum for at se, hvordan unge mennesker viste sig der. Træneren var også på udkig efter frisk blod: i sit fjerde spil satte landstræner Aime Jake debutanterne Thuram og Zinedine Zidane. Han vidste ikke engang, at han havde lagt grunden til en af ​​de største kollektiver i historien.

***
På klubplanet lurede Thuram sig også let på spejdere af de bedste hold. Til sidst smilede flaks Parma, som viste sig at være mere fleksibel end mange konkurrenter. Holdet, ledet af Carlo Ancelotti, var slet ikke en skygge af sig selv, som det er nu, og kunne prale af et fantastisk sæt lovende unge mænd, bl.a. Fabio Cannavaro, Gianluigi Buffon og Hernan Crespo.

Både italienerne og Thuram vil vinde VM i deres karriere, og Crespo bliver Argentinas topscorer og slår Diego Maradona. I 1997 var Parma andenpladsen i Serie A og fortsatte med at kæmpe for alle de store trofæer.

Da Thuram begyndte at forberede sig til VM i 1998, var han stadig Parma-spiller. Det var en turbulent tid: på den ene side var publikum meget tilfredse med det unge talent, der forberedte sig til den første seriøse test på internationalt plan, og på den anden side sagde nationalist Jean-Marie Le Pen, der havde travlt, at han ikke gjorde det anerkender landslaget, fordi der er „for mange sorte“ i det. Lilian talte ligesom mange andre åbent mod politikeren: „De valgte ikke Barthez, for han er hvid, ligesom de ikke valgte Thuram, fordi han er sort. Barthez og Thuram kom ind i landsholdet, fordi de er franske. „