Motorcykel forbrydelser. Under overvågningen af ​​kameraerne gør „lovovertræderne“ det sværere

Og næsten som en forbud for La Repubblica sagde han: ”Mit mål har altid været at vinde på kredsløbene. Men jeg fandt ud af, at ingen bekymrer sig om mig, og at ingen deler den aktuelle smerte med mig. Derfor er det bedre at sige farvel til motorcykelsport. ”

Ja, det er sådan rytter nr. 13 taler, der skubber bremsen med en hastighed på omkring 230 kilometer i timen på dette foto. Soks angreb på Grand Prix på søndag var oprindeligt ophørt, men senere blev han forstyrret, hvilket blev fejret af Fenati. tusinder af beskeder, der kalder ham gal. Ikke underligt, men er det virkelig en unik drift i motorcykelverdenen?Og hvilke andre „forbrydelser“ finder sted på banen?

Lukáš Pešek blev også et offer for „narren“. Han var atten, kørte sin første fulde sæson i mesterskabet og havde haft muligheden for at afslutte i elitens top ti for første gang i juni-løbet i Spanien. Da han kørte side om side med den niende tyske Jenkner, trak han pludselig sin bremse, og Pešek rullede pludselig i somersaults.

„Men det viste sig meget værre da. Jeg gik over styret og fløj godt 300 meter på jorden. Ved afslutningen sagde Jenkner lige til mig: Undskyld. Faktisk forklarede han mig, hvordan man kører rundt i verden. ”Der var ingen straf efter hændelsen. Han blev ikke fundet i optagelserne af kommissærerne, så det var svært at argumentere.

Det er her mesterskabet har ændret sig mest.Det er strengere under overvågning af mange kameraer, så ryttere straffes mere og mere for forskellige lovovertrædelser, endda af mere teknisk karakter, såsom at forkorte banen. ”Det er strengere. Hvis det var sket for 20 år siden, ville ingen have vidst om Fenati. Og hvis modstanderen klagede, ville de gøre det bare, ”siger Karel Abraham, en anden tjekkisk pilot. Han var kun lidt, men som et resultat bevægede han sig foran ham. ”Hvad Fenati gjorde, var en svinefarm. Og det var kun en kort afstand fra et stort besvær.Hvis han skubbede bremsen lidt mere, låser Manzimu virkelig hjulet, og han sætter det på vent. ”

At presse bremsen er virkelig en dårlig handling, der sker en eller to gange på ti år. Men især i de lavere klasser, hvor ti femten piloter løber inden for et sekund, er racerne bestemt ikke herrer. De skyver albuerne og sparker hinanden lejlighedsvis. I sin tur tager de deres modstandere ud af det ideelle spor eller bremser kraftigt for at kaste rivalen. ”Du er bange, men det er ikke som nogen kaster dig ud. Men det var ekstremt fra Fenati, det var en trussel mod livet, ”siger Pešek.Kun små kroge erstatter albuer, undertiden skarpe skarpe ord gennem. Abraham indrømmer. „Og som hockey har sine provokater, kender piloter kendte“ selskaber „i motorcykelløb. Når du nærmer dig, skal du regne med det værste.

Fenati var en af ​​disse slags. Han havde skorpe fra banen, da hans rivaler slukkede for motoren under starttræningen, men også fra selve paddocken.

For to år siden blev han fyret fra Valentino Rossi VR46-holdet midt i sæsonen. Og Abraham beskriver åbent grundene. „Han havde en konflikt med Uccio Salluci, Rossis nærmeste ven). Han gav ham en snude og tilsyneladende ikke en gang.Han havde masser af hændelser, og denne er den sidste fedd i kisten. ”At Fenati er“ hans ”beviser, at han søndag angreb ryttere fra stallen, hvor han skulle hen. ”Derfor taler han om slutningen, fordi han ved, at han ikke vil klippe sit visitkort nu. Men det vil fizz ud om et øjeblik og kommer tilbage, ”tænker Pešek.