Leicester a színekkel repülnek a Bajnokok Ligáján

A hazai fronton, miután három vereséget ért el a nyitó hat játékban, a múlt szezon története gyorsan távoli memóriává válik. A siker kulcsa az utóbbi időben egy szilárd kezdet volt, és sikerült a kampány nagy részének megtartására. Leicester messze nem volt szilárd a bajnokságban, és nemcsak a Manchester United első félszögéből hozott három gólt. Már azt mondják – Claudio Ranieri heti kérdése van -, hogy tudatosan vagy egyébként Leicester megmenti a legjobb erőfeszítéseit Európa számára ebben a szezonban.Riyad Mahrez átadja a Bajnokok Ligájának tesztjét, hogy megmutassa, hogy ő az elithez tartozik. >

Természetesen a menedzser tagadja. Az állományválasz az egyes játékokra alaposan és külön-külön készül.Csak abban az esetben, ha Leicester befejezte a Premier League elkötelezettségét, lehetővé teszik maguknak, hogy várjanak egy európai internetes fogadóirodák győzelemre, és fordítva. Leicester egyszerre vesz egy játékot, más szóval, vagy legalábbis az, amit megpróbálnak tenni. a játék az Old Trafford-ban szombaton, amikor félidőben vitte le Jamie Vardyt és Riyad Mahrezet.Elég tisztességes, 4-0-kor a játék túl volt rajtuk, és a Leicester-menedzser jogosult volt arra, hogy a lehető legjobban férje az erőforrásainak a következő játékra való tekintettel, de nehéz lesz meggyőzni a játékosokat és támogatókat a kettős visszavonás után Leicester középpontjában továbbra is a bajnokság áll, és a kaszinó zsetonjaik nagy részét nem mozdítják el a négyzet jelölt európai kalandra.

Leicester-t az európai izgalom éri el. Ki lenne a helyzetük? A világ legjobb akaratával nem valószínű, hogy újra megnyerik a Premier League-t. Nem ebben a szezonban, nem a következő szezonban, talán nem is.Még akkor is, ha Ranieri és játékosai megtarthatják a múlt szezon dashing-and-run taktikáját, még akkor is, ha valahogy megtartsák a meglepetés és a lopakodás elemeit, a többi csapat a versenyen javult és megerősített.

Sokan közülük új vezetőkkel és jelentősen megnövekedett költségvetéssel rendelkeznek, a Manchester City nemcsak hat bajnoki játékot nyert egymás után, hanem a Pep Guardiola által elnyert összes 10 győzelmét. A dolgok továbbléptek. Ha Leicester sikere csak a múlt szezonban volt lehetséges, mert következetesen ragyogóak voltak, míg a többi pályázó tompa vagy újjáépített, az egyenlet utolsó része megváltozott. A város, a Liverpool, az Arsenal és a Tottenham, négy nevet, nem úgy néz ki, mintha újból elkapnának.

Talán az egyenlet első része is megváltozott.Ha Leicester nem ugyanolyan erő, akkor talán azért van, mert tudják, hogy nem fognak ugyanazt a díjat játszani. Ranieri továbbra is jó játékot fog folytatni, a játékosai továbbra is a földön fognak futni a nevében, de a villám nem fog kétszer csapódni.

A mesebeli időszakos dolgok, nehéz megismételni. Úgy tűnik, Ranieri érti ezt. Amikor „a mese folytatásáról” beszélt, a Bajnokok Ligája kihívásáról beszélt, nem pedig egy olyan hazai szezonról, amely már veszélybe kerülhet a világi visszatéréshez. Valószínűleg mindenki Leicesterben mélyen tudja, hogy a tavalyi év valószínűleg egyszeri, és unibet élő fogadás semmi nem lesz olyan fenomenális vagy izgalmas.Európában, akárcsak az előző szezonban otthon, nincsenek elvárások, Leicester újra működhet a radar alatt.

Európa kivételével. Itt, legalábbis, Leicester nyomában van a nem elszánt földön. Itt, akárcsak az előző szezonban otthon, nincsenek elvárások, Leicester újra működhet a radar alatt. Miután a nagy kaland-valóság visszatért a Premier League-ben, de a Bajnokok Ligája még mindig nagy álmokat és izgalmas lehetőségeket tesz lehetővé.

Ez nem azt jelenti, hogy Leicester képes megnyerni a dolgot. Kérdezd meg Ranierit erről, és ő nevetni fog, és nem mond semmit. A tavalyi szezon legnagyobb részét pontosan ugyanúgy válaszolta meg, mint a Leicesternek a Premier League megnyerésével kapcsolatos kérdésére. A Leicester bajnokokká válása egyértelműen nem garantálja az európai sikert.Az angol bajnokok már évek óta nem tudják terrorizálni Európa nagyhatalmát, de Leicester nem vesztette el az európai meghallgatást. Nem esnek az első akadálynál. Magabiztosnak és céltudatosnak tűnnek, és jó helyzetben vannak ahhoz, hogy még karácsony után is legyenek.

Ha a kiállítási szakaszba kerülnek, úgy tűnik, hogy egy csapat tökéletesen megfelel a győzelem kihívásainak két láb felett. Gyorsan kitörő, kompakt védelem, általában egy vagy két célt is elérhet, még akkor is, ha hátra vagy türelmesnek kell lennie. Legalábbis úgy tűnik, hogy Leicester a tavalyi szezon bizonyítékai alapján tehet. Az Egyesült Államokban elkövetett vereség bizonyítékai alapján a kiesési szakasz meglehetősen messze lehet az álom, kivéve, ha valójában két különböző Leicestert nézünk ebben a szezonban.Ott van az otthon, aki megérti, hogy miután a múlt szezonban megszerezte a goodwillt, gyakorlatilag bármi, ami a kiesést nem érinti, nem vonzza túl sok elítélését. Aztán ott van az egyik Európában, aki látja, milyen messzire juthat egy szeszélyes környezetben senki sem képzelte el, hogy egy olyan klub, mint például a Leicester, valaha is képes lenne mintát venni. azt mondaná, nem? Meg kell tennie, bár ez nem jelenti azt, hogy valódi irányítása van a helyzet felett. Itt áll az emberi természet ellen, mindig feltételezve, hogy maga a menedzser nem olyan bűnös, mint a játékosai, akik tudatosan elsőbbséget adnak az európai játékoknak. Nem sokan pszichológiai fokozatok nélkül képesek megérteni vagy befolyásolni a tudatalatti elmét.Ahogy Bertie Wooster egyszer elmondta, amikor Jeeves felemelte a témát: „Nem mondtam volna, hogy nem tudtam volna, hogy tudatalatti elme van, de feltételezem, hogy nem tudom.”