KOMMENTAR: Politiske træk vil påvirke „brexit på steroider“

Og så præsident Vladimir Putin hævder, at påstandene om statsdrevne doping program konspirationer og forsøg i Vesten til at fremme utilfredshed i Rusland og påvirke marts præsidentvalget i landet. „Det er vores gengældelse for påstået indblanding i præsidentvalget i USA,“ sagde Putin.

vicepremierminister Vitaly Mutko at ændre beskylder embedsmænd fra World Anti-Doping Agency WADA, der er ansvarlige for hele skandalen faktisk deres. Hvordan? Ved at indrømme Grigory Rodenkovs maraudingaktivitet i spilene i Sochi. Det Rodčenkova, som oprindeligt var direktør for Moskvas antidoping-laboratorium og derefter afhopper til Vesten (og måske endda russerne CIA-agent). Derfor havde han bevidst inspireret situationen, så russiske atleter kunne blive forfulgt.Leonid Tjagačev, æresformand for det russiske olympiske komité, opfordrer derfor patriotisk: „Han bør være skudt for hans løgn, så hvordan gjorde Stalin.“

Enhver selv mangler. Ingen tilståelse: Vi lavede fejl, vi vil rette dem. Det bæres ikke i Rusland. Bedre Tjagačev tordner: „Hvis vi fordømmer uretfærdigt, vil vi vise dem, at de ikke behøver OL. Ingen af ​​os vil ikke bringe ned på knæ “

Lad dig ikke narre, i en sammenfiltret labyrint af internationale forbindelser funkcionářských russerne har en række allierede -. Fra Ishockey Federation IIHF præsident Fasel efter de vigtigste biathlon Besseberga. Derfor er den nuværende sport fuld af paradokser.Olympiske medaljevindere i langrend og Legkov Vylegžanin er faktisk for bedrageri i Sochi udelukket fra Games for livet, men i stigende grad lov til at konkurrere i World Cup. En russisk Tyumen blev faktisk taget VM i skiskydning i 2021, men på samme tid på at forberede jorden til dem nu til at byde igen.

Femten medlemmer af direktionen for Den Internationale Olympiske Komité udtaler den 5. december dom over den russiske deltagelse i Pyeongchang, og som anført i de britiske medier, sammenlignet med kompleksiteten af ​​afgørelsen er også Hjem brexit barneleg.

„Brexit på steroider“, såkaldt server insidethegames.biz taler om „rusexitu“ af spillene.

uger fuld åbenhed, benægtelse, ultimatummer og trusler kulminerende.Thomas Bach, formand for Den Internationale Olympiske Komité, forsikrer: „Vores beslutning vil være retfærdig og grundet bevismateriale. Vi vil ikke noget pres. “

Bach er ikke tilhænger af kollektiv afstraffelse. Ved alle indikationer hidtil af sin oprindelige plan var: russerne vil blive demonstreret ved to uafhængige kommissioner statsdrevne doping i Sochi. Derfor Den Internationale Olympiske Komité muliggøre start i Pyeongchang, kun rene russiske atleter, der blev testet negativ og i udlandet, og dem ekstra bord lige under en neutral flag.

Denne løsning nu præsident Putin kategorisk afvist, sagde han, at russerne i dette tilfælde boykottede legene.

Bach ønsker en boykot. De forsøger svært at skabe den nye stabilitet i den olympiske bevægelse efter en række forhold.Kampen svarer ikke til hans vision. Desuden kunne der ikke findes russerne i sidste ende forpurre chancen for at deltage ekspedition Nordkorea, og det modsatte Bach nyder meget at levere spil føle sig mere sikre.

For en måned siden, på et møde i sammenslutningen af ​​nationale olympiske komitéer i Prag fra mundingen af ​​herskerne i IOC gentagne gange kunne høres , at politik og sport bør forblive adskilt. Men vær ikke naiv. Politik og sport er blot Hoteller under den nuværende krise så tæt forbundet, som aldrig har været i det 21. århundrede.

Ud fra dette perspektiv, er vi nødt til at se på dommen, og at Rusland, December 5 lyde . Vil blive foretaget af IOC måske hårdt, men snarere pragmatisk, men bestemt ikke upolitisk.