I slutningen af ​​sæsonen fløj Huddersfield i anden division

I midten af ​​sæsonen led Workington et knusende nederlag mod Accrington – 1: 5. Shanks indså at han var træt af at kæmpe hver dag for at overleve i bogstavelig forstand. Han accepterede tilbudet fra Andy Beatty, med hvem de spillede Preston og kom ind i Huddersfield coaching personale. På den tid spillede „terriers“ i den første division.

Bill har altid været en ligetil og ærlig person. Han var ikke bange for at tale ud, og for ham var der ingen myndighed. Han faldt helt ind i backup teamet. Alle spillere i basen, som Beatty sendte ud til reserven, mødte Shanks med ordene: „Med et løft!“.

Andy Beatty var chef for alle, og den enkle hjerte Shankly var Bill. Assistent sekretær Eddie Brennan mindede om, at han engang var gået til Shankley hjem for erhvervslivet, når nogen pludselig kaldte Bill fra gaden. Shankly åbnede døren og stod på tærskelen en dreng på omkring ti.

„Bill, vil du spille?“
„Hej, søn. Bare et minut. Du laver stadig barbells. Hvordan er din skade forresten? “

Så forklarede Shanks for den forbavsede Brennan: „Farlig type, han måtte sætte sin sidste kamp.“ Kan du forestille dig en sådan situation nu?

I slutningen af ​​sæsonen fløj Huddersfield i anden division. Og allerede i midten af ​​det næste, fratrådte Eddie Beatty, da de som reservister under ledelse af Shankly ikke tabte til 14 kampe. Valget af hvem vil være den nye hovedtræner var indlysende.

De næste to sæsoner kan ikke kaldes meget vellykket for Huddersfield. Først tog holdet 12. plads og derefter 9.. Men i oktober 1958 skete det skæbnespillede „Leeds Road“ med „Liverpool“ på mange måder. Shankli-holdet blev efterladt ti minutter allerede i femte minut, men det forhindrede dem ikke i at slå den fremtrædende klub med en score på 5: 0.

Et år senere kontaktede mersisaydtsevs lederskab Shanks for første gang, en måned senere skød rytterne Reds igen og meddelte efter at have mødt at han flyttede til: „En stor klub fra en storby“.