I foråret 1951 modtog skoteren et tilbud fra Grimbsi Town

„Hvis du er den første, er du den første. Hvis du er den anden, er du ingen. “

Bill var hård og krævende over for spillerne. Disciplin dominerede, men han var ikke en tyran og en despot. Enhver, der ikke faldt i Shankley, forklarede altid hvorfor. På grund af dette har spillerne aldrig følt overflødige og unødvendige.

Shanks var allerede blevet en rigtig „arbejderklassens helt“. Han valgte altid live kommunikation med fansen – han selvstændigt annoncerede line-up, samtidig med at forklare hvorfor ændringerne blev foretaget.

„Carlisle“ var så i tredje division i England. Et af de mest mindeværdige øjeblikke i Bills coaching karriere på denne klub var afgangen til Arsenal for Highbury. Spillet var ganske simpelt installation: „Så snart bolden kommer med os, giv det til Billy Hogan.“ Arsenal begyndte at angribe på farten og gjorde det så farligt, at gæstekapten, Alex McIntosh, havde en fornemmelse af, at de ville score mindst to dusin mål. Men så snart bolden ramte Billy Hogan, blev præ-matchen klar. Billy med hjælp af dribling gik let væk fra forsvaret af „gunners“. Dette gav gæsterne tillid og til sidst sluttede spillet med heroiske nuller.

Derefter kom Shanks for første gang som træner under linserne på en hajpen og fandt sig på siderne i store publikationer.

Men så, i øjnene på 25 tusind mennesker, slog Arsenal værterne i et replay. Derefter tabte holdet vigtige point i slutningen af ​​sæsonen og kunne ikke kvalificere sig til anden division. Shankly anmodet om finansiering, han havde brug for nye spillere, men ledelsen afviste. Selv da fremlagde Shanks hans kandidatur til Liverpool, men selv her fandt han ikke et positivt svar.

Manden, der forandrede alt. Coaching Way Bill Shankly

I foråret 1951 modtog skoteren et tilbud fra Grimbsi Town, det vigtigste fodboldmarmer for alle dem, der besøgte dem. Altid kold, blæsende og uudholdelig lugt af fisk. Gastronomiske værter efter pause, da klædestuen af ​​de besøgende var tomme, hang der med en pose fisk. For en god hukommelse.