Hapal tog på Sparta. Når han var ked af det, ville besætningen nu blive korsfæstet

Han underskrev en kontrakt frem til sommeren 2020. Spartan hold tog tirsdag eftermiddag, da han førte den første praksis. Efter at han vil første pressekonference.

For en sportsklub ledelse var Pavel Hapal første valg.

„Alt kom sammen meget hurtigt. Sparta nærmede mig sent søndag aften, og jeg har virkelig ikke har meget tid til at tænke, „sagde Hapal.

I mandags ankom i Prag tirsdag, da han havde samtaler med klubben. Der var fortsat en aftale med Den Slovakiske Association for den tjekkiske træner siden januar 2015 arbejdet som træner repræsentativ jedenadvacítky. Chief Ján Kováčik møde ham, og fordi han Hapalová arbejde i Slovakiet værdsætter.

„Kort efter middag, besluttede vi, at Paul Hapala til Sparta frigivelse.Jeg vil gerne ønske ham held og lykke og tak for den fantastisk stykke arbejde, „citerede han på nettet slovakiske Union chef John Kováčik. „Han var interesseret i at uddanne Sparta, sådan et bud kunne komme en gang i livet. Og vi var nødt til at lede den mest berømte tjekkiske klub gerne vil aktivere. „Hjem

Hapal men med dem vil ikke være i stand til at tage som assistent til hans trofaste sidekick Otto Brunegrafa der ville have ham overtage de slovakiske unge. I mellemtiden er den tidligere træner af den nye træner kun en tidligere repræsentant for Radoslav Kováč.

„Sparta er et koncept, ikke kun i Tjekkiet, men også i Europa. Jeg vil gerne takke den slovakiske union for at møde mig.Tak for de dejlige tre år, jeg tror, ​​de var en succes, „siger den nye træner for Sparta. Hjem

Hapal været offensiv midtbanespiller med exceptionel teknik og præcision passerer. Han tilhørte tilhængere af landsholdet fra 1991 til 1996, han startede 31 gange, først i Tjekkoslovakiet, og senere for Tjekkiet. På grund af den alvorlige knæskade, han mistede Euro 1996, hvor tjekkerne vandt sølv.

Den ultimative fodbold begyndte i Olomouc spillede for Leverkusen Bundesligaen og den spanske liga til Tenerife. Efter at have vendt tilbage fra udlandet, gik han til Sparta ved årtusindskiftet. Nu på Letna vender tilbage som træner.

Selvfølgelig han ønsker at være mere succesfuld end spartanerne havde som spiller i slutningen af ​​en karriere.

„Det var en mislykket seks måneder.Jeg havde sundhedsproblemer, men det foreskrev mig hovedsagelig en uændret straf i Champions League mod Barcelona. Jeg kommer tilbage hele mit liv, „fortalte Hapal i et af interviews for nogle år siden. „Jeg bruger ikke så meget, men jeg er ikke helt over sagen. Det gør ondt hele tiden. “

I marts 2000 i ottende finalen i Champions League Sparta kunne sikre sejren for uafgjort et minut inden udgangen dog et straffespark og målmand sparkede dårligt hans skud standsning. Og da kontraangrebene scorede Barcelona, ​​var Hapal et let mål for fansne.

„Men jeg beklager ikke, at jeg var på straffespark. De var gode fodboldspillere, der ikke gav hende den sidste af verdensmesterskabet. Og Sparta huskede generelt godt, jeg kunne godt lide det der.Efter Barcelona matchen havde jeg dog en meget vanskelig tid. Indtil da stod fansen bag mig og vendte mig en smule om. De gav det til mig, selvom jeg gik til Prag. “

Det har været atten år gammel, de gamle sår fra fansne helbredes helt. Hapal vil nu have brug for deres støtte.

Han gik til Olomouc efter sæsonen, men han fik det ikke engang. Med sin mors klub brød han op i det forkerte, arbejdede kort i České Budějovice og afsluttede derefter sin karriere. Og han begyndte at træne.

Opava, Zlín, Baník Ostrava, Nitra, Mladá Boleslav, assistent til Petra Rada i Tjekkiet. Han brød i Žilina, hvor han vandt den slovakiske titel i foråret 2010 og derefter flyttet til Champions League.Husker hvordan i slutspillet eksplosiv kamp bankede Sparta?

„gå ind i Champions League er det en vidunderlig følelse. Som coach har jeg aldrig oplevet det. Jeg er heldig, jeg kan træne Zilina. Det lykkedes os at sammensætte et vindende hold, der gjorde det, ‚sagde dengang.

Zilina i efteråret 2010 ankom til Chelsea, Olympique Marseille og Spartak Moskva. Men det var ud over kraften i slovakisk mester i seks dueller ikke få et enkelt punkt og havde en score på 03:19.

Når den følgende sæson Zilina ikke rykke ud af Europa League kvalifikation via Reykjavik, lederskab Hapala tilbagekaldt. Lang efterladt uden arbejde, hyrede ham Lubin, hvor han boede indtil sommeren 2013 -. Var det dobbelte af niende plads i den polske liga

Siden marts 2014 var han i Senica, med hvem han sluttede femte.Den sommeren ønskede Slavia ham, troede Pilsen, men forblev i Slovakiet.

Efter efteråret, som var god, og var den tredje Senica, modtaget et tilbud om at overtage den slovakiske repræsentation i 21 år. Avanceret til mesterskabet i sidste mesterskab i Polen, Den Slovakiske holdet så snævert glip semifinalerne.

Der er en træner, der er tæt på spillerne. De følger ham, både erfarne og unge. Samtidig har han respekt, bare fordi han var en stor fodboldspiller. Nu er det bare for at bevise på det hårdeste koncert, som i Tjekkiet for endnu eksisterer træneren.