Betting ordbog

2

Begyndere mister ofte interesse allerede i starten, når de støder på det specifikke ordforråd, der bruges af bookmakere. Gennem denne hjemmeside lærer du at forstå de vigtigste udtryk, som du får brug for til at spille.

Banker: et „sikkert“ væddemål. Dette udtryk ses typisk ved en kamp, som er vundet på forhånd, hvor der er en enorm niveauforskel.

Back: Det betyder, at du satser på denne begivenhed. Back Federer – du satser på Federers sejr.

Væddemålsbørs: Et væddemål, der går ud på køb eller salg af et væddemål.

Odds: Grundlæggende udtryk i sportsvæddemåls verden, der betyder den potentielle fortjeneste fra et væddemål. Odds giver dig mulighed for at bestemme fortjeneste fra en gevinst og sandsynlighed for et resultat fastsat af en bookmaker. Jo lavere odds jo højere sandsynlighed for at opnå det givne resultat.

Lay: Væddemål mod et bestemt resultat i Væddemålsbørs. Lay – PSG sejr betyder, at du vædder om, at PSG ikke vinder kampen. Du vinder, hvis PSG taber eller spiller uafgjort.

Handicap: En ulempe tildelt et bestemt hold, teoretisk stærkere end modstander.

Livebet / Livebetting: Livebetting.

Lucky 15: En speciel kombination af væddemål.

Over / Under: Du satser på antal af scorede mål. Over 2,5 betyder, at for at vinde væddemållet skal der scores mindst 3 mål.

Kombinations bet: Eller Combo, er en kombination af flere væddemål på en gang. Bare et væddemål taber, er hele Combo tabt.

Dobbelt chance (1X, X2, 12): Den går ud på at satse på det dobbelte resultat. I fodbold kan man på denne måde satse på hjemmesejr eller uafgjort – 1X, på udesejr eller uafgjort – X2, eller på sejr til et af de to hold – 12.

Trixie: En speciel kombination af væddemål.

Valuebet: Vi snakker om den, når et sportsvæddemål er matematisk fordelagtig. Valuebet defineres i forhold til sandsynligheden for succes i væddemålet du satser på og odds foreslået af bookmaker.
For eksempel, når sandsynligheden for et bestemt resultat er lig med 50% (f.eks. krone/plat), opstår Valuebet, når odds er 2,1.
I det lange løb garanterer denne metode en sikker fortjeneste.