Argentina og Japan. Kadet Bezděk lever en judodrøm

Siden september har han trænet i en gruppe med Lukáš Krpálek i Prag, men han er også nødt til at retsforfølge pligter ved den sekundære tekniske skole for civilingeniør i Lipník nad Bečvou. ”Jeg er sikker på, at jeg ikke skubber skolen overalt. På den ene side ville min mor ikke have overlevet, og jeg vil heller ikke have det, ”siger den tredjeårs studerende.

Judo har en gylden tidsalder i Hranice. Der er tre afdelinger i den 18.000-bysby og uddanner ungdomsrepræsentanter. Ubevidst er det imidlertid usædvanligt blandt dem. Han startede judo i en alder af fire, da hans mor fortalte sig selv, at hans hyperaktivitet kunne tæmmes af tatami.

Det var sandsynligvis en idé på en million dollars, men den vil sandsynligvis ikke dukke op før de næste par år.Allerede i en alder af sytten er Bezděk en af ​​de største tjekkiske talenter, i Judge of the Year-afstemningen rangerede han sjette blandt alle repræsentanter og forfremmes også i udlandet.

I år vandt han European Cup of Kadets i Coimbra, Portugal, African Cup i Casablanca, Marokko og den tredje i Berlin. Han lykkedes ikke ved europæisk mesterskab, men kompenserede for alt ved ungdoms-OL i Buenos Aires. Kun nomineringen var en slags priser, fordi Tjekkiet kun kunne repræsentere en dreng og en pige i judospil. Men først blev han skuffet, for guldet var så tæt. ”Selv på afstand holder jeg ked af sølvet, det er stadig frisk. Hvad kan gøres?Det er stadig den største præstation i min karriere indtil videre, men jeg tænker stadig på, at jeg kunne have haft guld, ”indrømmer han.

Fordi judo var på dagsordenen tidligt, havde han tid nok til at opsuge spillestemningen. Og hun gravede dybt under hans hud. ”Det var den største oplevelse, jeg nogensinde har haft inden for sport. Det har alt som et voksent OL, lige tilpasset alder. Andre var bare blandede hold, men den olympiske landsby og parkerne er de samme.Og i den argentinske baggrund kæmpede jeg godt, ”minder Judoisten.

I sin fritid var han i stand til at se monumenterne i Argentinas tre millioner hovedstad ved Paraná-floden. ”Vi kunne tage til byen for at se seværdighederne, men vi gik meget for at heppe atleter, hvad enten det var vores, eller vi var sammen med træneren for at støtte Slovakiske futsalister, der modtog os smukt. Ellers blev vi ikke stærkt anbefalet at gå uden for den olympiske landsby, fordi vi ikke var i en helt sikker zone. Så vi besøgte i det mindste de lokale søndagsmarkeder, som jeg godt kunne lide, ”siger Bezděk.

Hans færdigheder og talent savnede ikke engang de nationale trænere, så han har forberedt sig til september på USK Prag-klubben med en komplet tjekkisk leder ledet af den olympiske vinder Lukáš Krpálek.I en alder af sytten var en enorm mulighed, som ikke kunne afvises. Men hvordan retsforfølges studieopgaver? Heldigvis mødte de ham på byggeskolen i Lipník.

”Oprindeligt skulle jeg altid have været i Prag i to uger og en uge på skolen, hvor jeg har en individuel studieplan. Men jeg har ikke været i stand til det, i tre uger var jeg i Argentina, derefter en og en halv uge på skolen og derefter en tre-ugers lejr i Japan, ”siger han. ”Jeg går ikke i skole igen før den sidste uge i december. Det er blandet. Jeg prøver at planlægge alt, så jeg kan være så meget som muligt i Prag, men på samme tid forsømmer jeg ikke skolen.Jeg håber, at dette fortsætter, og jeg vil være mere på skolen fra januar, ”siger Bezděk.

Han har ikke til hensigt at udveksle sine klassekammerater mod de Prag og kun gå hjem i weekenderne. ”Jeg formoder, at jeg studerede på min klasse, som jeg sprang med. I mellemtiden fungerer det som det burde, skolen har været så hjælpsom som muligt, og jeg er taknemmelig for hende, ”de skjuler det ikke. For første gang rejste han til det land, hvor Judo blev født. ”Jeg er så ophidset. Men fra dem, der har været i denne lejr før, ved jeg, at det vil være meget vanskeligt. Forhåbentlig kan jeg gøre det, ”ønskede han inden afgang.