A rendőrség megpróbálja megnyugtatni a szexuális támadások áldozatait Ched Evans ítéletét követően

Az Angliában és Walesben a szexuális bűncselekményekért felelős vezető rendőr az áldozatok megnyugtatására törekedett, akiket érzékenyen és komolyan kezelnek a Ched Evans megerőszakolt bűncselekménye miatt. a dokk. További információ

A nők jogai elleni küzdelmek viharos kritikája volt, akik attól tartanak, hogy az áldozatok vonakodnak attól, hogy látták a panaszos szexuális történelmét és viselkedését az Evans-ügyben a zsűri előtt. részletesen.

Az Evans-ügy rendkívül érzékeny időben történt.A múlt héten kiderült, hogy a rendőrség által rögzített megerőszakolások száma az elmúlt négy évben megduplázódott – miközben a meggyőződéssel kapcsolatos állítások aránya csökkent.

Hewitt, a Met rendőrtiszt hozzátette: „Mindent megteszünk, hogy az ügyeket a büntető igazságszolgáltatási rendszeren keresztül vegyük. A rendőrség képes arra is, hogy segítse az áldozatokat a speciális támogatási szolgáltatásokhoz és az orvosi ellátáshoz, ha még nem tették meg.Mi támogatjuk a szexuális bűncselekmények áldozatait az sportfogadás bónuszok általa helyes útvonalon. ”

Evans, 27, egy walesi nemzetközi és egykori Manchester City és Sheffield United csatár, két és fél év börtönben töltötték elítélték egy 19 éves pincérnő megerőszakolásáért egy észak-walesi Rhyl tengerparti városa közelében lévő szállodában.

Magas színvonalú kampányt indítottak a nevének tisztázására, amely magában foglalja az 50 000 font jutalmat az általa felmentéshez vezető információkért.

A fellebbviteli bíróság megsemmisítette a meggyőződését, és új tanúvallomást követően két új tanú, aki a panaszosok szexuális viselkedését írta le, újbóli meghallgatást kért. Ez azt jelentette, hogy a panaszos megkérdőjelezték a nyílt bíróságon a szexuális életét illetően.Evans-t nem találták bűnösnek a Cardiff-korona bíróság zsűrijének pénteken.

Rachel Krys, a nők elleni erőszak elleni koalíció társigazgatója elmondta, hogy szervezete együttműködik az ügyvédekkel, hogy megvizsgálja a fellebbviteli bírósági határozat részleteit. „Meg akarjuk érteni, hogy pontosan ez történt, és győződjön meg róla, hogy ez nem ad zöld fényt a védelmi barristereknek, hogy a panaszosok szexuális történetét bíróság elé állítsák, kivéve a legkülönlegesebb körülményeket,” mondta.

Lisa Longstaff, a Woman Against Rape (WAR), azt mondta, hogy aggódik az eset, ha „a kapu” lehetne a védelmi ügyvédeknek, hogy rutinszerűen megkérdőjelezzék az áldozatokat szexuális történelmükről.A háború tervezi, hogy találkozik a parlamenti internetes fogadóirodák képviselőkkel, hogy lobbizassa őket a kérdésben.

Közben néhány óra múlva az életvitel után több mint 300 ember adományozott a fellebbezésnek, hogy pénzt szerezzen a panaszos és a Rape Crisis szervezet között.

A fellebbezést egy feminista aktivista indította el, aki a Jean Hatchet álnévvel jár, aki a petíciók mögött volt, amely a labdarúgó klubokat arra kérte, hogy ne írják alá Evans-t a börtönbüntetés idején. Célja, hogy 50 000 fontot szerezzen be – az Evans táborának felajánlása szerint.

Hatchet azt mondta, hogy a nőt megölték, zaklatták, megfélemlítették és elfojtották a 2011-es esemény óta eltelt években. „Nem tudjuk, hogyan viselt ilyen megpróbáltatást” – mondta. – Nem keresett semmit, de csak egy reggel segített, amikor nem ébredt fel, hol volt, vagy mi történt vele.Mi nem követte a segítséget, de a pokolba. ”

Nem voltak megerősített jelentések arról, hogy a panaszos fontolóra veszi, hogy elhagyja az Egyesült Királyságot Ausztráliába, hogy elkerülje a visszaélést.